Lazanje s piletinom i šampinjonima

2014-07-22
  • Porcija : 4
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 35m
  • Spremno za : 60m

Da malo razbijem monotoniju lazanja s mljevenim mesom, ovaj put su u glavnim ulogama piletina i šampinjoni. Uz naravno neizbježni bešamel umak čiji recept možete pronaći ovdje

Sastojci

  • listovi za lazanje
  • malo luka
  • 1 pileći filet
  • 250 gr šampinjona
  • malo ulja
  • umak od rajčice
  • bešamel umak (recept na gornjem linku)
  • 100 gr sira
  • malo parmezana
  • sol, papar
  • listići bosiljka
 

Postupak

Korak1

Prepržite luk i sjeckani pileći file na malo ulja, Izvadite ga sa strane pa na istom ulju prepržite šampinjone izrezane na ploške.

Korak2

Na dno vatrostalne posude stavite dvije žlice bešamel umaka i prvi red listova za lazanje. Listove ne morate kuhati, već suhe stavite u posudu - samo mora biti dovoljno umaka.

Korak3

Na listove složite prvi sloj piletine, prelijte umakom od rajčice, malo posolite i popaprite i dodajte listiće bosiljka. Posipajte ribanim sirom i prelijte bešamel umakom.

Korak4

Ponovno red listova za lazanje, zatim rasporedite šampinjone, prelijte umakom od rajčice, posolite i poparite i posipajte ribanim sirom. Slijedi bešamel umak.

Korak5

Redajte naizmjence slojeve s piletinom i šampinjonima dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju stavite listove lazanja, prelijte bešamelom i posipajte parmezanom.

Korak6

Pecite 35 minuta na 180 stupnjeva

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(3 / 5)

3 5 2
Ocijeni ovaj recept

2 ljudi ocijenilo recept

7.630

Moglo bi vas zanimati:
  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak

  • ragu alla bolognese

    Ragu alla Bolognese

  • Necci

  • talijanske ružice

    Talijanske ružice s mozarellom, bosiljkom i jogurtom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *