Lazanje s puretinom i mozzarellom

2014-08-07
lazanje s puretinom i mozzarellom
  • Porcija : 6
  • Priprema : 25m
  • Kuhanje : 35m
  • Spremno za : 60m

Malo drugačija varijanta lazanja, ovaj put s purećim mljevenim mesom i mozzarellom… Trebat će vam naravno i bešamel umak čiji recept možete pronaći ovdje

Sastojci

  • listovi za lazanje
  • 400 gr purećeg mljevenog mesa
  • 1 limenka pelata od rajčice
  • oko 300 gr mozzarelle
  • malo ulja
  • sol, papar
  • parmezan
  • bešamel umak (recept na gornjem linku)
 

Postupak

Korak1

Puretinu posolite i popaprite pa dinstajte 10-ak minuta na malo ulja. Dodajte pelate rajčice i kuhajte još oko 5 minuta. Možete po želji dadati sjeckanog bosiljka.

Korak2

Na dno vatrostalne posude stavite dvije žlice bešamel umaka i prvi red listova za lazanje. Listove ne morate kuhati, već suhe stavite u posudu - samo mora biti dovoljno umaka.

Korak3

Na listove slažite prvi sloj nadjeva pa na to natrgajte mozzarellu. Posložite listove lazanja, prelijte bešamelom i slažite drugi sloj istovjetan prvom. Ponavljajte dok god imate dovoljno smjese.

Korak4

Na kraju stavite listove lazanja, prelijte bešamelom i naribajte parmezan. Pecite 35 minuta na 180 stupnjeva

Skini recept u PDFu

 

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

2.382

Moglo bi vas zanimati:
  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak

  • ragu alla bolognese

    Ragu alla Bolognese

  • Necci

  • talijanske ružice

    Talijanske ružice s mozarellom, bosiljkom i jogurtom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *