Lazanje s ricottom i pestom od pistacija, bosiljka i parmezana

2015-08-09
lazanje s ricottom i pestom od pistacija, bosiljka i parmezana
  • Porcija : 4
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 40m
  • Spremno za : 60m

Još jedno jelo inspirirano okusima Sicilije su ove lazanje… Tamo sam jeo raviole punjene ricotom i u umaku od pistacija i bosiljka, a kako sam bio lijen raditi raviole, napravio sam ovu verziju s lazanjama. Prijedlog je da uzmete svježe listove za lazanje, a ne one suhe, ili ako koristiti suhe, da ih prvo lagano skuhate. Na taj način možete koristiti manje bešamel umaka pa će okus biti puno bolji.

Neću vam ovdje opet navoditi recept za pesto od pistacija, bosiljka i parmezana jer ga već imate na ovim stranicama. Isto tako, na ovim stranicama imate i recept za bešamel umak

Sastojci

Postupak

Korak1

Ako koristite suhe kore za lazanje, malo ih prokuhajte da omekane pa ih procijedite.

Korak2

U posudu za lazanje, na dno stavite malo bešamela. Zatim složite lazanje pa na njih ricotta sir. Poklopite s novim redom lazanja, prelijte bešamelom i u tankom sloju nanesite pesto. Nastavite redati slojeve dok imate sastojaka (ja sam imao dva reda ricotte i dva pesta).

Korak3

Na kraju zalijte zadnji red lazanja s bešamelom i naribajte parmezana. Pecite cca 40 minuta na 180 stupnjeva.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.454

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    571 kcl
  • Bjelančevine

    35 gr
  • Ugljikohidrati

    49 gr
  • Masti

    26 gr