Lažna povrtna pita

2015-05-10
  • Porcija : 4
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 30m
  • Spremno za : 50m

Jedno malo laganije jelo od povrća i bez mesa… Zašto lažna pita? Zato što se radi u kalupu za pite i izgledom podsjeća na nju, ali nema podloge od prhkog tijesta…

Sastojci

  • 80 gr maslaca
  • pola luka
  • 2 tikvice
  • 6 većih šampinjona (ili 10-ak manjih)
  • 2 mrkve
  • 100 gr kukuruza (iz konzerve)
  • 1 mladi luk
  • 1 žličica suhog origana
  • 1 žličica suhog bosiljka (ili 10-ak listića svježeg)
  • sol, papar
  • 200 gr feta sira
  • 3 jaja

Postupak

Korak1

Otopite maslac u tavici pa dodajte na ploške narezan luk, mrkvu, šampinjone i tikvice. Dinstajte na srednjoj vatri 10-ak minuta.

Korak2

Lagano izmutite jaja, posolite ih i popaprite i dodajte suho začinsko bilje. Prelijte povrće smjesom jaja i začina pa dodajte pola fete i kukuruz. Promiješajte i prebacite sve u kalup za pitu (prethodno namašćen ili obložen pek papirom)

Korak3

Na vrh izmrvite ostatak fete i posipajte sitno sjeckanim mladim lukom (zajedno sa zelenim dijelom) i s još malo graška.

Korak4

Prekrijte sve aluminijskom folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 20 minuta. Nakon 20 minuta skinite foliju i pecite još 5-10 minuta.

Korak5

Kad je gotovo, izvadite jelo iz pećnice, ali ostavite 10 minuta da se malo ohladi prije rezanja.

Skini recept u PDFu

Tip recepta: Sastojci:, , , , , , ,
Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.448

Moglo bi vas zanimati:
  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *