Lažni štrukli

2014-07-22
  • Količina : 20-ak štrukli
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 50m
  • Spremno za : 1:10 h

Štrukli sa sirom… Taj je tradicionalni specijalitet kontinentalne Hrvatske poznat i izvan granica Lijepe Naše… Ako ih već niste probali, vjerujem da ste za njih barem čuli… 

Za početak odmah objašnjenje – zašto “lažni”?… Zato što su pripremljeni na meni najbolji način – lagano skuhani pa zapečeni, ali s jednom sitnom prijevarom – umjesto izrade kora korištene su one kupovne za savijaču… 

Kako je sve to ispalo? Više nego dobro :) Tako pripremljeni štrukli su iznutra mekani, a okolo su dobili hruskavu koricu.

Sastojci

  • 500 gr kora za savijaču
  • 500 gr svježeg sira
  • 1 kiselo vrhnje
  • 3 jaja
  • sol
  • vrhnje za kuhanje
  • malo ulja

Postupak

Korak1

Izmutiti jaja pa umiješati sol, sir i vrhnje.

Korak2

Odrežite komad aluminijske folije koji će biti par centimetara veći od dužine kora za savijaču. Malo ju nauljite pa na nju položite jednu koru. Premažite s malo ulja i poklopite drugom korom.

Korak3

Duž jedne stranice kora stavite nadjev. Lagano ih zarolajte (pomozite si folijom). Omotajte "roladu" folijom pa pričvrstite rubove. Sve ponovite dok potrošite sve kore i nadjev.

Korak4

Tako umotane štrukle u foliji stavite kuhati u kipuću vodu na 3-4 minute pa izvadite iz vode, rastvorite foliju i ocijedite

Korak5

Slažite štrukle na lagano nauljen lim za pečenje, narežite ih na željenu veličinu pa prelijte vrhnjem za kuhanje. Pecite 45 minuta na 200°C

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

2.007

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • kruh s bucinim sjemenkama i mozzarellom

    Kruh s bučinim sjemenkama i mozzarellom

  • zarolana pita sa sirom

    Rolana pita sa sirom

  • peciva s ostatkom pire krumpira

    Mekana peciva s ostatkom pire krumpira

  • pita muffin

    Pita muffini

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *