Lignje s povrćem iz pećnice

2015-03-15
  • Porcija : 3-4
  • Priprema : 30m
  • Kuhanje : 40m
  • Spremno za : 1:10 h

Dašak mediterana pred kraj zime. Ovo mi se pokazalo kao definitivno daleko najbolji i najukusniji način pripreme lignji. Baš me zanima hoćete li se složiti ;)

Sastojci

  • 5-6 krumpira
  • 1-2 mrkve
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 500 gr očišćenih lignji
  • mediteranski začini (mažuran, ružmarin, majčina dušica...)
  • 1 žlica peršinovog lista
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Postupak

Korak1

Krumpir skuhajte u ljusci cca 20-25 minuta pa ga prelijte hladnom vodom i ogulite. Narežite ga na deblje ploške.

Korak2

Mrkvu i luk narežite na ploške, a češnjak na sitne komadiće. Lignjama prvo odrežite krakove, a tijelo na nekoliko kolutova ili rezanaca.

Korak3

Pomiješajte lignje s povrćem, dodajte peršinov list i ostale začine pa sve skupa dobro promiješajte. Staviteu vatrostalnu posudu s poklopcem i zalijte s maslinovim uljem. Poklopite i pecite poklopljeno 40 minuta na 200 stupnjeva

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.760

Moglo bi vas zanimati:
  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • Frangipane pita sa smokvama

    Frangipane pita sa smokvama

  • quiche s tri sira i tikvicama na palenti

    Lažni quiche s tri sira i tikvicama na palenti

  • crni rezanci s gamberima i cherry rajcicama

    Crni rezanci s gamberima i cherry rajčicama

  • Mediteranska piletina s limunom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *