Liker od aronije (a može i od borovnica)

2017-11-19
liker od aronije
  • Količina : cca 2 l
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 504:00 h

U nastavku ovog serijala s likerima, nakon začinjenog Božićnog likera i talijanskog klasika Limoncella, na red je došao i liker od aronije. Na isti ovakav način možete pripremiti i liker od borovnica, a možete koristiti svježe bobice ili ono što je u ovo doba vjerojatnije – smrznute…

Sastojci

  • 400 gr aronije (ili borovnica)
  • 1 l crnog vina (Merlot)
  • 500 gr šećera
  • jedna mahuna vanilije (ili 2 vanilin šećera)
  • 1/2 žličice klinčića
  • 1 dcl ruma

Postupak

Korak1

Na vatru stavite sve sastojke osim ruma. Ako koristite mahunu vanilije, prvo ju prepolovite i ostružite sjemenke pa dodajte i sjemenke i mahunu. Pustite da zakipi i kuhajte još 10-ak minuta dok se sav šećer ne otopi. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.

Korak2

Dodajte rum, sve pomiješajte i prebacite u staklene boce (naravno skupa s bobicama i mahunama vanilije). Ostavite da stoji minimalno nekoliko dana, a optimalno 3-4 tjedna. Samo povremeno promućkajte.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 2
Ocijeni ovaj recept

2 ljudi ocijenilo recept

3.175

Moglo bi vas zanimati:
  • gingerbread kucica

    Gingerbread kućica

  • mousse torta s pistacijama i vanilijom

    Mousse torta s pistacijama i vanilijom

  • pasta od pistacija

    Pasta od pistacija

  • brza savijaca s jabukama i bademima

    Brza savijača s jabukama i bademima

  • bozicni liker

    Božićni liker