Lisnata pisamca s povrćem

2014-08-05
lisnata pisamca
  • Količina : 6
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 40m

Jedno od onih jela za koja zapravo i ne treba recept, već samo malo inspiracije ;)

Sastojci

  • 275 gr lisnatog tijesta
  • 2 paprike (nek se šarene)
  • 1 mladi luk
  • 200 gr šampinjona
  • ulje
  • sol, papar
  • malo sira (gauda)
  • žutanjak, malo sezama za posipavanje
 

Postupak

Korak1

Ako koristite zamrznuto lisnato tijesto, stavite ga da se otopi na sobnoj temperaturi pa ga razvaljajte. Ili (kao što ja to činim) koristite gotovo razvaljano lisnato tijesto

Korak2

Papriku sitno nasjeckajte na kockice, mladi luk na kolutiće, a šampinjone na listiće. Stavite ih dinstati na malo ulja. Posolite popaprite i ostavite da se malo ohladi.

Korak3

Lisnato tijesto razrežite na 6 kvadratića pa u sredinu svakog stavite nadjev i malo sira. Kuteve lisnatog tijesta prebacite prema sredini formirajući oblik pisamca. Rubove "zalijepite" s malo vode.

Korak4

Premažite ih žutanjkom i posipajte sezamom. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 20-ak minuta.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.487

Moglo bi vas zanimati:
  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *