Lisnate košarice s jabukama

2014-05-09
Lisnate kosarice s jabukama
  • Porcija : 8
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 35m

Gotovo copy-paste savijače s kruškama, ali u malo drugačijem obliku… i s jabukama :)

Sastojci

  • cca 275 gr lisnatog tijesta (ovisno o pakiranju)
  • 3-4 jabuke
  • malo maslaca
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 žličice cimeta
  • malo krušnih mrvica
  • šećer u prahu za posipanje
 

Postupak

Korak1

Jabuke ogulite, očistite i narežite na kockice veličine cca 1/2 cm.

Korak2

U tavi otopite malo maslaca pa stavite nasjeckane jabuke. Posipajte šećerom i cimetom i dinstajte ih tako 15-ak minuta povremeno miješajući. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.

Korak3

Ako koristite zaleđeno lisnato tijesto, pustite ga da se odmrzne na sobnoj temperaturi pa ga razvaljajte. Ako koristite ono gotovo razvaljano (kao ja), samo ga odrolajte.

Korak4

Razrežite ga na 8 kvadrata koje složite u prethodno maslacom premazan kalup za muffine formirajući košarice. Pustite rubove da vire (njih ćete kasnije prebaciti preko nadjeva).

Korak5

Na dno svake košarice stavite malo krušnih mrvica pa nadjev s jabukama. Na vrhu spojite rubove koji su vam ostali viriti iz kalupa (kuteve).

Korak6

Stavite peći na 20-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C. Važno je da košarice odmah nakon punjenja stavite u vruću pećnicu jer će inače lisnato tijesto od umaka postati pregnjecavo.

Korak7

Kad je gotovo malo ohladite i pospite šećerom u prahu i cimetom.

Prosječna ocjena člana

(3 / 5)

3 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

2.039

Moglo bi vas zanimati:
  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    172,75 kcl
  • Bjelančevine

    1,69 gr
  • Ugljikohidrati

    18,29 gr
  • Masti

    10,58 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *