Lisnati quiche sa sirom i pancetom

2014-03-20
Lisnati quiche sa sirom i pancetom
  • Porcija : 6
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 30m
  • Spremno za : 50m

Jedan od najpoznatijih quicheva (slanih pita) je Quiche Lorraine kojeg sam već obradio na ovim stranicama… Danas nisam imao puno vremena za pripremu prhkog tijesta i čekanja da ono odleži u frižideru (jer sam bio gladan), a jelo mi se baš nešto takvo – pa sam modificirao i napravio verziju s gotovim lisnatim tijestom… 

Sastojci

  • 250 gr gotovog lisnatog tijesta
  • 1 bjelanjak
  • 50 gr pancete
  • 3 jaja
  • 2 vrhnja (ili jednaka količina milerama)
  • 100 gr sira
  • malo maslaca
  • sol, papar

Postupak

Korak1

Kalup za quiche malo namastimo maslacem pa na njega prebacimo lisnato tijesto.

Korak2

Premažemo ga bjelanjkom i stavimo u frižider da se malo ohladi.

Korak3

U međuvremenu pripremimo nadjev od vrhnja i jaja pa začinimo sa soli i paprom.

Korak4

Pancetu narežemo na male kockice i prepržimo na tavi. Sir naribamo ili narežemo na kockice.

Korak5

Kalup s tijestom izvadimo iz frižidera pa stavimo prženu pancetu i sir. Sve zalijemo mješavinom jaja i vrhnja. Ako ste imali četvrtasto lisnato (kao ja), preklopite uglove preko smjese.

Korak6

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C na cca 25-35 minuta (kad vidite da je tijesto pečeno, quiche je gotov)

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(4 / 5)

4 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.413

Moglo bi vas zanimati:
  • Mille-feuille

    Mille-feuille (Napoleon šnite)

  • Cheese Souffle

    Nabujak od sira (Cheese Soufflé)

  • quiche s tri sira i tikvicama na palenti

    Lažni quiche s tri sira i tikvicama na palenti

  • Paris-Brest

  • Praline pasta

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    466,12 kcl
  • Bjelančevine

    13,98 gr
  • Ugljikohidrati

    17,16 gr
  • Masti

    38,5 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *