Makaroni sa sirom

2015-07-12
makaroni sa sirom
  • Porcija : 2
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 35m

Iako se tjestenina tradicionalno jede na ovim prostorima, današnji recept je ipak američka verzija… Makaroni sa sirom ili samo “mac and cheese” definitivno ne spada u neki mediteranski tip kuhinje, nije jedno od jela koje radite kad skidate kile, više je tip “hrane za utjehu”, kad u hladnim večerima ispod pokrivača tražite nešto masno i zasitno… I sad se pitate zašto sam pobogu išao raditi ovo jelo usred ljeta? A ne znam, valjda ta hrana za utjehu dobro dođe i u ove dane…

Sastojci

  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 2,5 dcl mlijeka
  • 1/2 žličice soli
  • 100 gr ribanog sira tipa gauda
  • 50 gr ribanog parmezana
  • 200 gr makarona (ili neke druge tjestenine)

Postupak

Korak1

Pripremite bešamel umak tako da rastopite dvije žlice maslaca pa na njemu popržite dvije žlice oštrog brašna. Kad brašno lagano počne dobijati boju, dodajte mlijeko i konstantno dobro miješajte kako se ne bi stvorile grudice. Kuhajte dok se umak ne zgusne.

Korak2

Umak posolite prema ukusu pa dodajte ribane sireve i pustite da se na laganoj vatri otope. U međuvremenu stavite kuhati tjesteninu u posoljenu vodu. Kad bude gotova (prema uputama na pakiranju) procijedite ju i pomiješajte s umakom.

Korak3

Prebacite u vatrostalnu posudu i pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(4 / 5)

4 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

2.921

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    592 kcl
  • Bjelančevine

    30 gr
  • Ugljikohidrati

    25 gr
  • Masti

    43 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *