Marinara umak

2017-11-19
marinara umak
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 45m
  • Spremno za : 60m

U mnogim receptima sam pronašao da je jedan od sastojaka “marinara sauce” pa me živo zanimalo o čemu se zapravo tu radi… I nakon malo googlanja shvatio sam da je to običan umak od rajčice s češnjakom, u nekim receptima lukom i začinskim biljem. Kažu ljudi da se on tako zove samo u ovim dalekim zemljama poput SAD-a, jer su ga sa sobom donijeli talijanski mornari koji su na taj način htjeli sačuvati mirise i okuse domaće kuhinje gdje god bili… 

Sastojci

  • 3-4 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk (sitno sjeckani)
  • 2 češnja češnjaka (sitno sjeckani ili protisnuti)
  • 2 limenke pelata
  • malo šećera
  • sol, papar
  • 5-6 listova bosiljka (ili žličica suhog)

Postupak

Nije pronađen korak !

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

982

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • ragu alla bolognese

    Ragu alla Bolognese