Mediteranski lažni quiche

2015-07-10
mediteranski lazni quiche
  • Količina : 6
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 30m
  • Spremno za : 60m

Prošli smo vikend pohodili relativno novo super mjesto na Zg gastro-cafe sceni – Dežman bar. Mene je najviše zaintigirao jedan quich s mediteranskim okusima pa sam se malo i sam poigrao i napravio ovu malo izmjenjenu i jednostavniju (sa lisnatim tijestom) varijantu…

Sastojci

  • 250 gr gotovog lisnatog tijesta
  • 1 tikvica
  • 6 šnita pršuta
  • 3 jaja
  • 2 kisela vrhnja
  • 125 gr mozzarelle
  • 10-ak cherry rajčica
  • nekoliko listova bosiljka
  • sol i papar

Postupak

Korak1

U kalup za quiche stavite pek papir pa preko njega stavite lisnato tijesto i odrežite višak. Premažite ga bjelanjkom i stavite u frižider na par minuta da se hladi. Ostatak bjelanjka, žutanjak i preostala dva jaja pomiješajte sa vrhnjem pa posolite i popaprite.

Korak2

Izvadite tijesto iz frižidera pa na njega slažite tanko narezanu tikvicu, šnite pršuta i prelijte smjesom jaja i vrhnja. Na vrh dodajte mozzarellu pa stavite peći 20-ak minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.

Korak3

Nakon 20-ak minuta dodajte na pola prerezane cherry rajčice i listiće bosiljka pa vratite u pećnicu na dodatnih 5-10 minuta. Kad bude gotovo ostavite da se ohladi par minuta.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.772

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    497 kcl
  • Bjelančevine

    21 gr
  • Ugljikohidrati

    21 gr
  • Masti

    37 gr