Mekana hrskava piletina u finom umaku

2017-05-14
  • Porcija : 2
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 60m
  • Spremno za : 1:15 h

Kažu da je teško dobiti finu mekanu piletinu iznutra, a hrskava koricu izvana… Iako generalno to i nije tako veliki problem, još je lakše ako primjenite i neke trikove… Ova se piletina priprema u umaku, ali je na njenom vrhu hrskava korica od kruha, parmezana, maslaca i začinskog bilja… 

Sastojci

  • 2 filea pilećih prsa
  • Sol, papar, maslinovo ulje
  • 5-6 šampinjona
  • pola luka
  • 1 mladi luk
  • 1 dcl bijelog vina
  • 1 pileća kocka
  • 2 dcl vruće vode
  • 2 dcl vrhnja za kuhanje
  • 1 žličica senfa
  • 2-3 kriške kruha
  • 50 gr parmezana
  • 1 žlica maslaca
  • malo sjeckanog peršina i bosiljka

Postupak

Korak1

Pileća prsa namažite maslinovim uljem, posolite, popaprite i pecite na vrućoj tavici nekoliko minuta sa svake strane. Peći će se dodatno u pećnici, bitno je samo da dobije boju izvana. Prebacite u vatrostalnu posudu koja treba biti tek malo veća od ta dva filea.

Korak2

U istu tavicu stavite žlicu ulja i dodajte sitno sjeckani luk i šampinjone. Kad šampinjoni dobe boju, a luk omekša, ulijte vino i držite na vatri dok alkohol ne ispari.

Korak3

Dodajte vruću vodu, kocku za juhu, senf i vrhnje za kuhanje. Kuhajte 5-6 minuta pa umiješajte sjeckani mladi luk i sve prebacite u istu posudu gdje čeka piletina. Bitno je da vrhovi piletine vire iznad umaka.

Korak4

U blenderu usitnite kruh, dodajte parmezan i maslac pa još malo izblendajte. Na kraju dodajte sjeckani peršin i bosiljak.

Korak5

Dobivenu smjesu utisnute na vrhove piletine. Tako će se piletina kuhati u finom umaku i bit će mekana, a na vrhu će se stvoriti fina začinjena korica.

Korak6

Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.628

Moglo bi vas zanimati:
  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem