Meksička juha s kukuruzom i grahom

2014-05-10
meksicka juha
  • Porcija : 5
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 30m
  • Spremno za : 40m

Danas sam odlučio preploviti ocean i posjetiti Meksiko… Nažalost, samo ovako gastronomski, kad već ne možemo onako za ozbiljno… Ova gusta juhe je toliko fina i zasitna da bi se nekim ne prevelikim izjelicama mogla naći i kao jedino jelo na meniju…

Sastojci

  • 50 gr maslaca
  • 1/2 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žličice kurkume
  • 1 žličica čilija
  • 2 povrtne kocke
  • 1 litra vode
  • 200 gr kukuruza šećerca (iz limenke)
  • 200 gr graha (iz limenke)
  • 1 paprika
  • 1 žlica peršina
  • sol, papar

Postupak

Korak1

Na maslacu prepržite sitno sjeckani luk i protisnuti češnjak. Dodajte kurkumu i čili pa pržite 5-6 minuta.

Korak2

Sve prelijte povrtnim (ili pilećim) temeljcem pa dodajte polovicu kukuruza i ostavite kuhati 20-ak minuta.

Korak3

Dobro usitnite juhu štapnim mikserom pa vratite na vatru.

Korak4

Dodajte ostatak kukuruza, grah i papriku. Pustite da se kuha još 5-10 minuta, ali ne više kako bi povrće bilo samo lagano prokuhano.

Po želji možete poslužiti s malo kiselog vrhnja.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.680

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak