Meksička riža

2017-08-22
meksicka riza
  • Porcija : 4
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 15m
  • Spremno za : 30m

Stigla je na red još jedna meksička večera, a s njom u glavnoj ulozi – meksička riža… Meni savršen prilog uz razne (ne samo) meksičke specijalitete… 

Sastojci

  • 1 limenka pelata rajčice (400 gr)
  • 1 manji luk
  • 2,5 dcl pilećeg temeljca (ili kocka za juhu i 2,5 dcl vode)
  • 1/2 žličice mljevenog kumina
  • malo ulja
  • 200 gr riže dugog zrna
  • 1 žličica pahuljica čilija
  • 2 češnja češnjaka
  • sol, papar
  • korijander
  • sok 1 limete

Postupak

Korak1

Pelate i luk stavite u blender i usitnite pa prebacite u manji lončić. Dodajte temeljac (ili kocku otopljenu u vodi), kumin i držite na srednjoj vatri dok ne zakuha.

Korak2

U međuvremenu u loncu zagrijte dvije-tri žlice ulja i dodajte rižu. Pržite ju 5-6 minuta pa dodajte pahuljice čilija i protisnuti češnjak. Pržite još 1-2 minute. Ulijte i pripremljenu mješavinu temeljca, pelata i luka s kuminom. Dobro pomiješajte i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 15-ak minuta. Povremeno promiješajte.

Korak3

Nakon 15-ak minuta provjerite rižu. Ako je popila svu tekućinu, a još nije kuhana - dodajte malo vode i kuhajte dok ne bude gotova. Maknite s vatre, još jednom dobro promiješajte i ostavite pokloplljeno 10 minuta. Umiješajte sjeckani korijander, začinite po želji i na kraju, prije serviranja, dodajte sok jedne limete. Sve lagano pomiješajte vilicom.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.524

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak