Meksički gulaš sa popečcima od palente

2017-05-10
meksicki gulas
  • Porcija : 8
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 50m
  • Spremno za : 60m

Tražeći ideje za neko jelo koje mogu skuhati unaprijed pa zamrznuti za one dane kad mi se ne da, pronašao sam neku verziju meksičkog gulaša, malo prilagodio namirnicama koje sam imao u frižideru te je nastalo ovo…

Sastojci

  • Meksički gulaš:
  • 500 gr svinjetine (but, leđa)
  • 100 gr pancete, slanine ili suhe kobasice
  • 1 veći luk
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 2 paprike
  • 1 žlica slatke paprike (po mogućnosti dimljene)
  • 1 žličica čilija u prahu
  • 1 žličica kumina
  • sol i papar
  • 2 limenke sjeckanih pelata
  • 5 dcl goveđeg (ili drugog) temeljca
  • 2 limenke graha
  • 2 mlada luka
  • listovi korijandera
  • Popečci od palente:
  • 1 šalica palente
  • 1 šalica vode
  • 1 šalica mlijeka
  • sol i papar
  • 1/2 šalice parmezana
  • začinsko bilje po želji
  • maslac

Postupak

Korak1

Meso narežite na kockice veličine zalogaja. Od suhog mesa iskoristite što imate - pancetu, slaninu, kobasicu, u svakom slučaju nasjeckajte sitno pa popržite zajedno s mesom na malo ulja. Pržite dok meso ne dobije finu boju.

Korak2

Dodajte sitno sjeckane luk i češnjak te papriku narezanu na trakice. Pržite tako zajedno s mesom nekih 5 minuta pa dodajte sve začine, pomiješajte i pržite još koju minutu. Dodajte sjeckane pelate (zajedno sa sokom), procijeđeni grah i zalijte temeljcem.

Korak3

Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko pola sata. Na kraju dodajte sjeckani mladi luk i korijander.

Korak4

Za popečke prvo zagrijte vodu i mlijeko, posolite i dodajte palentu. Kuhajte nekoliko minuta dok se ne zgusne (pripremite malo gušću verziju). Umiješajte ribani parmezan i začinsko bilje po želji, prebacite u ravnu posudu da se ohladi. Režite oblike po želji i prepržite na malo maslaca.

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

2.437

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak