Moo goo gai pan (sjeckani šampinjoni i piletina u woku)

2017-07-26
Moo goo gai pan
  • Porcija : 4
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 60m

Evo još jedno prilagođeno kinesko jelo vrlo (ne)kreativnog imena (u prijevodu otprilike: sjeckani šampinjoni i piletina)… Uz dodatak povrća… Naravno, brzinski u woku :)

Sastojci

  • 2 mrkve
  • 10-ak mahuna
  • 250 gr šampinjona
  • 2 mlada luka
  • Za piletinu:
  • jedna veća pileća prsa
  • pola bjelanjka
  • 1 žlica gustina
  • sol, papar
  • Za umak:
  • 2,5 dcl pilećeg temeljca (ili kocka za juhu i 2,5 dcl vode)
  • 1 žlica soja sosa
  • 1 žlica oyster sosa
  • 2 protisnuta češnja češnjaka
  • 1 žličica ribanog đumbira
  • 1 žličica sezamovog ili suncokretovog ulja
  • 1 žlica gustina

Postupak

Korak1

Pileća prsa narežite na kockice veličine zalogaja pa dobro pomiješajte s pola bjelanjka, soli, paprom i gustinom. Ostavite da miruje pola sata.

Korak2

Pomiješajte sve sastojke za umak i isto tako ostavite pola sata da se sve sjedini. U međuvremenu nasjeckajte šampinjone i povrće.

Korak3

U woku dobro zagrijte ulje pa nekoliko minuta ispržite piletinu, Maknite ju iz woka, a na ulju popržite mrkvu, šampinjone i mahune. Nakon nekoliko minuta vratite i piletinu.

Korak4

Pripremljen umak još jednom pomiješajte pa prelijte preko piletine i povrća u woku. Kuhajte miješajući 5-6 minuta dok se umak ne zgusne.

Korak5

Poslužite uz rižu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.813

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak