Mousse od manga i dinje s borovnicama i keksima

2016-06-04
Mousse od manga i dinje s borovnicama i keksima
  • Količina : 8 čašica
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 10m
  • Spremno za : 6:00 h

Ovo je samo jedna od ideja, igrajte se s okusima kako vam drago :) 

Sastojci

  • 1 manja dinja
  • 1 mango
  • 1 limun
  • 2 žlice meda (po želji)
  • 6 listova želatine
  • 4 dcl vrhnja za šlag
  • 10-ak digestive keksa (ili drugih)
  • borovnice

Postupak

Korak1

Očistite mango i dinju pa ih nasjeckajte na kriške i stavite u blender. Dobro izmiksajte skupa s limunovim sokom i medom (prema ukusu, ako volite slađe stavite i više). Ako vidite da su ostale ona vlakna od manga, možete sve skupa procijediti pa stavite na vatru dok ne zakipi.

Korak2

Kad je smjesa zakipila, maknite s vatre pa dodajte prethodno namočenu želatinu. Miješajte dok se želatina ne rastopi pa stavite da se hladi 10-15 minuta.

Korak3

Istucite vrhnje za šlag pa dodajte (lagano umješavajući) u prohlađenu voćnu smjesu. Servirajte u čašicama redajući sloj mrvljenih keksa, voćnog moussa, borovnice i tako u krug. Prije posluživanja dobro ohladite nekoliko sati.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

966

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem