Mud cake

2014-08-24
Mud cake
  • Količina : 20-ak šnita
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 1:30 h
  • Spremno za : 5:00 h

Znam da ovo s “blatom” u imenu uopće ne zvuči privlačno, ali vjerujte mi radi se o jednoj od najsočnijih i najfinijih čokoladnih torti koje sam probao… S obzirom da se radi o vrlo sočnom biskvitu, pretpostavljam da je tu negdje poveznica s “blatom”…

Sastojci

  • Za tortu:
  • 300 gr oštrog brašna (2 cup)
  • 175 ml vode (3/4 cup)
  • 250 gr maslaca
  • 250 gr gorke čokolade
  • 125 ml mlijeka (1/2 cup)
  • 55 gr kakaa (1/2 cup)
  • 4 jaja
  • 550 gr šećera (2 3/4 cup)
  • 2 žlice instant kave
  • 2 žlice biljnog ili suncokretovog ulja
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • Za ganache:
  • 200 gr gorke čokolade
  • 100 gr maslaca
  • 100 ml vrhnja za šlag

Postupak

Korak1

Na pari stavite topiti maslac, čokoladu i šećer pa dodajte kavu koju ste izmiješali u kipućoj vodi. Kad su se svi sastojci otopili i sjedinili maknite s vatre.

Korak2

U smjesu dodajte hladno mlijeko (to će malo i ohladiti smjesu) te jaja i ulje. Dobro promiješajte.

Korak3

Zatim dodajte i brašno pomiješano s kakaom, sodom bikarbonom, praškom za pecivom i soli.

Korak4

Miksajte na najmanjoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine pa prelijte u kalup za torte kojeg prethodno namastite i posipajte brašnom ili neka bude obložen pek papirom.

Korak5

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva cca 90 minuta. Izvadite tortu iz pećnice i pustite da se malo ohladi. Zatim stavite u frižider na cca 2 sata.

Korak6

Za ganache, na pari otopite čokoladu i maslac pa dodajte i vrhnje za šlag. sve dobro pomiješajte i prelijte preko ohlađene torte.

Korak7

Stavite ju na još sat vremena u frižider da se preljev stisne

Skini recept u PDFu 

Prosječna ocjena člana

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Ocijeni ovaj recept

3 ljudi ocijenilo recept

1.375

Moglo bi vas zanimati:
  • Kaiserschmarrn

    Mini Kaiserschmarrn

  • Pileci bataci u slasnoj marinadi

    Pileći bataci u slasnoj marinadi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *