Nabujak od sira (Cheese Soufflé)

2017-09-17
Cheese Souffle
  • Porcija : 2
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 30m
  • Spremno za : 60m

Volim jaja za doručak na sto načina, pa je na red došao i ovaj francuski klasik…

Sastojci

  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 3 dcl mlijeka
  • sol, papar
  • malo muškatnog oraščića
  • 3 jaja
  • žličica limunovog soka
  • 100 gr ribanog sira
  • malo parmezana

Postupak

Korak1

Prvo pripremite kalupe za soufflé. Namažite ih s malo maslaca, posipajte brašnom i stavite u frižider.

Korak2

Zatim bechamel umak - otopite dvije žlice maslaca pa na tome popržite dvije žlice brašna. Zatim pomalo dodajte mlijeko (nek bude bar sobne temperature) konstantno miješajući. Kuhajte tako par minuta dok se ne zgusne. Začinite soli, paprom i mrvicom ribanog muškatnog oraha.

Korak3

Bjelanjke istucite s malo soli i par kapi limunovog soka u čvrsti snijeg. Žumanjke samo malo izmutite.

Korak4

Bechamelu dodajte žumanjke i ribani sir, a zatim lagano umiješajte i bjelanjke. Prelijte smjesu u pripremljene kalupe i na vrhu posipajte s parmezanom.

Korak5

Pecite 25 do 30 minuta na 180 stupnjeva. Poslužite odmah jer se nakon pet minuta ispuše (al je i dalje fin)

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

487

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak