Najkremastiji pire krumpir

2014-05-09
  • Porcija : 4
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 30m

Za pire krumpir ima jako puno recepata… Neki stavljaju hladno mlijeko, neki kiselo vrhnje, neki vrhnje za kuhanje… Jedni sjeckaju krumpir na sitne komadiće, drugi kuhaju cijele… Jedni miksaju mikserom, drugi žlicom, treći… Ma znate uostalom što želim reći ;) U svakom slučaju, ovdje je recept koji je meni najdraži, a krumpir još dugo vremena nakon pripreme ne postane gumast… 

Sastojci

  • 500 gr "brašnastog" krumpira
  • 1,5 dcl mlijeka
  • 50 gr maslaca
  • sol, papar
  • pola žličice muškatnog oraščića

Postupak

Korak1

Krumpire ogulite i narežite na ploške debljine cca 1 cm. Stavite ga kuhati u posudu s hladnom posoljenom vodom. Kad zavrije, smanjite vatru i kuhajte cca 20 minuta (probajte nožem je li gotov)

Korak2

Procijedite ga i vratite u isti lonac gdje se kuhao. Stavite ga pola minute na jaku vatru kako bi isparila eventualna voda.

Korak3

U drugoj posudi stavite grijati mlijeko s maslacem. Kad se maslac otopi ugasite vatru. Važno je da mlijeko bude podjednake temperature kao i krumpir - jedna od najvećih grešaka je stavljati hladno mlijeko.

Korak4

Krumpir izgnječite gnječilicom. Dodajte vruće mlijeko s maslacem i dobro pomiješajte (ja koristim pjenjaču kako bi bio što kremastiji).

Korak5

Na kraju začinite muškatnim oraščićem i mljevenim paprom pa još jednom dobro pomiješajte

Skini recept u PDFu

Tagovi:, Sastojci:, ,
Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.627

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • kruh s bucinim sjemenkama i mozzarellom

    Kruh s bučinim sjemenkama i mozzarellom

  • zarolana pita sa sirom

    Rolana pita sa sirom

  • peciva s ostatkom pire krumpira

    Mekana peciva s ostatkom pire krumpira

  • pita muffin

    Pita muffini

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    220,63 kcl
  • Bjelančevine

    3,7 gr
  • Ugljikohidrati

    25,59 gr
  • Masti

    11,38 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *