Naopaki cordon bleu

2017-06-07
naopaki cordon bleu
  • Porcija : 2
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 15m
  • Spremno za : 30m

Kao što većina vas zna, cordon bleu su pileća ili pureća prsa, punjena šunkom i sirom pa panirana i pržena u ulju. Kako mi se sviđaju okusi ovog jela, a često mi je postupak paniranja nekako prevelika tlaka, odlučio sam se za ovaj naopaki recept gdje sam na komad pilećeg filea stavio šnitu sira pa sve dobro omotao šunkom… Nije loše ispalo ;)

Sastojci

  • 2 pileća filea
  • gauda, cheddar ili neki sličan sir
  • šunka
  • malo senfa
  • sol, papar
  • maslinovo ulje

Postupak

Korak1

Pileće filee prepolovite, posolite i popaprite i premažite s malo senfa. Na svaki komad mesa stavite krišku sira i sve omotajte u šunku.

Korak2

Na tavici zagrijte malo maslinovog ulja i popržite meso, 5-7 minuta sa svake strane (prvo pržite onu stranu gdje je kraj šunke).

Korak3

Nakon 10-15 minuta maknite tavicu s vatre, ali ostavite piletinu u poklopljenoj tavici još 10 minuta

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.649

Moglo bi vas zanimati:
  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem