Naopaki kolač s nektarinama

2016-07-24
naopaki kolac s nektarinama
  • Količina : 15-ak šnita
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 40m
  • Spremno za : 60m

Naravno, nek vas naslov previše ne dira… Ako ne volite nektarine, stavite voće koje volite… Vi birate ;)

Sastojci

  • 50 gr otopljenog maslaca
  • 2-3 žlice smeđeg šećera (možete ga zamijeniti i s običnim)
  • 4-5 nektarina narezanih na tanke šnite
  • 110 gr maslaca na sobnoj temperaturi
  • 100 gr šećera
  • vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 160 gr oštrog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1,2 dcl mlijeka

Postupak

Korak1

U lim ili kalup za pečenje stavite 50 gr otopljenog maslaca pa posipajte sa smeđim šećerom. Na to složite šnite nektarina.

Korak2

110 gr maslaca sobne temperature pjenasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte mu jedno jaje i sve još jednom dobro izmutite.

Korak3

Pomiješajte u posebnoj posudi brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo. Zatim u smjesu šećera, maslaca i jaja dodajte trećinu smjese brašna i lagano pomiješajte. Pa onda trećinu mlijeka i opet pomiješajte. I tako naizmjence dok ne potrošite sve.

Korak4

Smjesu prebacite preko nektarina, pažljivo poravnajte (što ćete biti nježniji, to će vam nektarine ostati lijepo složene) i ubacite u pećnicu prethodno zagrijanu na 175 stupnjeva. Pecite oko 40-50 minuta (ovisi koliko je debeli sloj biskivta). Probodite biskvit čačkalicom da provjerite je li pečen.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

2.045

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem