Necci

2017-11-08
  • Količina : 6-8 palačinki
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 10m
  • Spremno za : 25m

Necci su tradicionalne toskanske palačinke od kestenovog brašna punjene ricottom i medom…

Priča kaže kako su se ljudi iz siromašnih dijelova Italije (kao što je slučaj i u drugim dijelovima svijeta) morali snalaziti s onim što im je pri ruci pa su tako, u obilju kestena, koristili njegovo brašno. A kako se radi o klasičnom predstavniku “sirotinjske kuhinje”, za pripremu necci palačinki ono se miješa samo s vodom i prstohvatom soli. Tradicionalni nadjev je ricotta s malo meda, iako postoje i slane verzije tog jela s pancetom ili kobasicom…

Sastojci

  • 200 gr kestenovog brašna
  • oko 2 dcl vode
  • prstohvat soli
  • 200 gr ricotte
  • 3 žlice meda
  • malo ulja za tavu

Postupak

Korak1

Kestenovo brašno prosijte pa dodajte sol i vodu. Dobro pomiješajte kako ne biste imali grudica. Morate dobiti smjesu malo gušću od one za uobičajene palačinke. Ostavite da malo odstoji 10-ak minuta.

Korak2

Ricottu pomiješajte s medom za nadjev.

Korak3

Tavu za palačinke zagrijete na srednje jakoj vatri i lagano premažite s malo ulja. Na sredinu tavice ulijte malo smjese i kružnim pokretima rašire po tavici. Pecite samo nekoliko trenutaka sa svake strane.

Korak4

Punite palačinke pripremljenim nadjevom.

Prosječna ocjena člana

(4 / 5)

4 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

84

Moglo bi vas zanimati:
  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak

  • ragu alla bolognese

    Ragu alla Bolognese