Oreo jagoda cheesecake

2017-05-27
  • Količina : kalup 24 cm
  • Priprema : 30m
  • Spremno za : 8:00 h

Znam da je nekima već dosta cheesecake recepata, ali meni nikad dosta… A ni ljudima oko mene 😉 Ovaj sam put pokušao napraviti i ovu verziju mirror glazure… I definitivno ću ju još ponekad koristiti… Uglavnom, ona je možda najkompliciraniji dio recepta, al vrijedi 😉

Sastojci

  • Oreo podloga:
  • 20 Oreo keksa
  • 40 gr otopljenog maslaca
  • Cheese krema:
  • 600 gr krem sira
  • 3 žlice šećera u prahu
  • vanilin šećer
  • korica 1 limuna
  • 4 dcl vrhnja za šlag
  • 1 vrećica instant želatine
  • Cheese krema s jagodama:
  • 600 gr krem sira
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 4 dcl vrhnja za šlag
  • 1 vrećica instant želatine
  • 300 gr sitno sjeckanih jagoda
  • Glazura:
  • 225 gr šećera
  • 120 ml vode
  • 175 ml vrhnja za šlag
  • 100 gr bijele čokolade
  • crvena prehrambena boja

Postupak

Korak1

Sameljite kekse pa im dodajte rastopljeni maslac. Dobro pomiješajte da dobijete kompaktnu smjesu pa utisnite na dno kalupa za tortu. Stavite kalup u frižider dok pripremate kremu.

Korak2

Krem sir dobro izgnječiti ili izmiksati da postane još kremastiji. Dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i vrhnje za šlag pa miksajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte limunovu koricu i instant želatinu pa miksajte još 2-3 minute. Prebacite kremu preko podloge, poravnajte i stavite u frižider na 2 sata.

Korak3

Drugu kremu napravite na isti način kao i prvu, samo na kraju umiješajte još i sitno sjeckane jagode. Pažljivo prebacite preko prethodne, sad već lagano očvrsnute smjese. Ostavite u frižideru minimalno četiri sata.

Korak4

Za glazuru stavite listove želatine u hladnu vodu. Na vatru stavite 120 ml vode i šećer. Zagrijavajte miješajući dok se šećer ne otopi i dok sirup ne zakuha. Nakon što zakuha dodajte i vrhnje za šlag pa miješajući zagrijavajte dok opet ne zakuha

Korak5

Maknite smjesu s vatre i umiješajte ocijeđenu želatinu dok se ne otopi. Ostavite da se mrvicu ohladi (samo 4-5 minuta) pa prelijte preko sitno sjeckane bijele čokolade i miješajte špatulom dok se ona ne otopi. Na kraju dodajte crvenu boju (prah ili gel). Glazura će biti sjajna i glatka.

Korak6

Procijedite glazuru kroz sito i ostavite da se hladi 30ak minuta (dok ne dođe na sobu temperaturu) povremeno promiješajući da ostane tekuća.

Korak7

Izvadite tortu iz kalupa i poravnajte rubove. Ako je moguće stavite ju još par minuta u zamrzivač kako bi bila što hladnija. Stavite tortu na neku zdjelu iznad tacne ili lima za pečenje kako bi se višak glazure iscijedio. Prelijte tortu glazurom i ostavite da se malo stisne. Nožem odstranite višak stisnute glazure s dna kalupa pa stavite tortu u frižider na kratko.

Korak8

U međuvremenu skupite glazuru koja je iscurila na lim ili tacnu pa ju opet procijedite i prelijte još jednu turu preko torte. To morate napraviti brzo dok se taj višak glazure ne stisne. Na kraju stavite još minimalno sat vremena u frižider. Ukrasite jagodama i keksima.

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.837

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem