Oslić u umaku od limuna i maslaca

2014-08-24
Oslic u umaku od limuna i maslaca
  • Porcija : 4
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 15m
  • Spremno za : 20m

Evo jednog recepta koji me oduševio u Francuskoj… Jednostavno i brzo, a tako ipak posebno… U Parizu se radilo o filetu orade koja je plivala u umaku od limuna i maslaca, a kako sam u škrinjici imao filet oslića, dobro je došao kao zamjena…

Sastojci

  • 4 fileta oslića
  • 400 gr mladih mahuna
  • 250 gr riže
  • sol, papar, bijeli papar
  • sok 1 limuna
  • 100 gr maslaca
  • maslinovo ulje
  • aceto balsamico

Postupak

Korak1

Mahune stavite kuhati 10-15 minuta u slanu vodu. Procijedite ih.

Korak2

Rižu kuhajte prema uputi s pakiranja.

Korak3

Filete oslića posolite i popaprite pa ih stavite na tavu na malo maslinovog ulja. Ako fileti imaju kožicu, stavite tu stranu prvu dolje. Pecite 8-10 minuta s jedne strane i još nekoliko minuta s druge.

Korak4

Limunov sok stavite u malu posudu za kuhanje i zagrijte do vrenja. Maknite s vatre. Ubacujte malo pomalo kockice maslaca i miješajte pjenjačom. Ako vidite da vam se maslac teže topi i umješava, vratite još malo iznad vatre (ali samo na kratko) da se smjesa malo zagrije. Dodajte malo soli i bijelog papra (prema okusu, otprilike 1/2 žličice soli i 1/4 žličice bijelog papra).

Korak5

Poslužite mahune prelivene s malo aceta balsamica. Dodajte i oslića kojeg prelijte umakom. Na kraju dodajte i rižu.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

2.011

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • birzi vocni desert u casi

    Brzi voćni desert u čaši

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *