Pasta od pistacija

2017-11-27
pasta od pistacija
  • Količina : cca 100 gr
  • Priprema : 40m
  • Kuhanje : 2m
  • Spremno za : 45m

Čačkajući po internet bespućima naišao sam na brojne recepte u kojima se koristi pastu od pistacija. Onda sam pokušao pronaći gdje to kupiti i zgrozio sam se kad sam vidio cijene. Pa sam odlučio napraviti svoju pastu (ovo je osnovna varijanta samo obogaćena amaretom). Ipak, koliko god ona bila osnovna, poprilično je “time consuming” ako krenete od početka kao ja… Prvo morate oguliti vanjsku ljusku, zatim ih blanširati da vam bude lakše oguliti unutarnju smeđu opnu, i onda ih miksati u pastu. Možete napraviti pastu i bez guljenja one smeđe opne, ali tada nećete dobiti zelenu pastu već smeđu, a okus će biti poprilično drugačiji (gorak).

Ako imate već oguljene pistacije, stvar je daleko lakša ;) 

Sastojci

  • 200 gr neslanih pistacija u ljusci
  • malo amareta
  • voda

Postupak

Korak1

Prvo ogulite vanjsku ljusku pistacija. Zatim ih blanširajte na dvije minute, procijedite i istrljajte kuhinjskom krpom kako biste ogulili i unutarnju smeđu opnu.

Korak2

Prebacite dobro oguljene pistacije u blender pa ih fino izmiksajte. Dodajte malo amareta i vode kako biste dobili finu pastu. Amareto i vodu dodajte malo pomalo, samo onoliko koliko je potrebno da se stvori pasta.

Korak3

Koristite pastu čim prije jer brzo oksidira. Ako ju morate pospremiti, onda nek to bude s priljubljenom folijom kako bi onemogućili dotok zraka.

Tip recepta: Tagovi:, , Sastojci:,
Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

43

Moglo bi vas zanimati:
  • gingerbread kucica

    Gingerbread kućica

  • mousse torta s pistacijama i vanilijom

    Mousse torta s pistacijama i vanilijom

  • brza savijaca s jabukama i bademima

    Brza savijača s jabukama i bademima

  • liker od aronije

    Liker od aronije (a može i od borovnica)

  • bozicni liker

    Božićni liker