Pesto od pistacija, bosiljka i parmezana

2015-06-27
pesto od pistacija
  • Porcija : 4
  • Priprema : 15m
  • Spremno za : 15m

U trenucima kad izgubim dozu kreativnosti u kuhinji, svratim do Darkove web kuharice, jer sam siguran da ću tamo pronaći neki recept koji će me zainteresirati… Tako je bilo i ovaj put kad sam odlučio napraviti ovaj pesto… Omjeri sastojaka u receptu su proizvoljni – ako ne volite preintenzivan okus bosiljka, zamijenite ga sa špinatom. Ako ćete pesto koristiti kao namaz za rolano meso (kao što sam ja to učinio), stavite manje ulja, a ako će biti serviran uz tjesteninu, stavite malo više…

Sastojci

  • 60 gr očišćenih pistacija
  • 20-30 gr bosiljka (ili špinata)
  • 40 gr parmezana
  • sok i korica 1/2 limuna
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • sol prema želji

Postupak

Korak1

Očišćene pistacije, bosiljak (ili špinat), parmezan, limunovu koricu i sok stavite u multipraktik ili blender i usitnite. Dodajte ulje i sol (prema želji) i još jednom izmiksajte. Na vama je da odlučite kakvu teksturu želite, a gustoću samog pesta regulirajte dodavanjem više ili manje maslinovog ulja.

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.586

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak