Pesto od špinata, pinjola, limuna i parmezana

2017-09-07
pesto od spinata
  • Porcija : 4-5
  • Priprema : 10m
  • Spremno za : 10m

Ovaj pesto možete koristiti kao dodatak omiljenoj tjestenini, ali i servirati uz neki fini komad mesa :) Omjeri sastojaka su doista samo smjernice, pesto kušajte i dodajte sastojke prema vlastitom nahođenju…

Sastojci

  • 100 gr mladog špinata
  • 20 gr pinjola
  • 40 gr parmezana
  • sok i korica 1/2 limuna
  • 4-5 sušenih rajčica
  • 1 češanj češnjaka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar po ukusu

Postupak

Korak1

Špinat, pinjole, parmezan, češnjak, limunovu koricu i sok te sušene rajčice stavite u multipraktik i dobro usitnite. Dodajte ulje te sol i papar (prema želji) pa još jednom izmiksajte. Na vama je da odlučite kakvu teksturu želite, a gustoću samog pesta regulirajte dodavanjem više ili manje maslinovog ulja.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.036

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak