Pijana svinjetina sa šampinjonima

2015-05-17
pijana svinjetina sa sampinjonima
  • Porcija : 4
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 1:30 h
  • Spremno za : 1:45 h

Neka vas ne preplaši vrijeme koje je potrebno za spremanje ovog jela. Sama priprema traje možda 15-ak minuta, a sve ostalo je na vašem štednjaku. Na vama je samo da povremeno promiješate i podlijete jelo.

Sastojci

  • 400 gr svinjskog buta
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica crvene paprike
  • sol, papar
  • 2 žlice oštrog brašna
  • malo ulja
  • pola glavice luka
  • 250 gr šampinjona
  • 3 dcl nekog mesnog temeljca (ili 3 dcl vode i kocka za juhu)
  • 1,5 dcl bijelog vina

Postupak

Korak1

Meso narežite na trakice, posolite i popaprite pa uvaljajte u mješavinu brašna, kumina i paprike. Stavite na vruće ulje i pecite dok ne dobije lijepu boju sa svih strana.

Korak2

Izvadite meso sastrane pa na istom ulju (ako treba dodajte još malo) ispržite pola glavice sitno sjeckanog luka i sjeckane šampinjone. Nakon 5-10 minuta vratite i meso pa sve podlijte vinom. Pojačajte vatru da zakipi, a alkohol ispari.

Korak3

Dodajte temeljac, smanjite vatru, poklopite i pustite da se lagano krčka slijedećih sat vremena. Povremeno pomiješajte, i ako je potrebno podlijte s malo vode. Poslužite s rižom (ja sam koristio 3 vrste žitarica - rižu, ječam i pir)

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

2.686

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • kruh s bucinim sjemenkama i mozzarellom

    Kruh s bučinim sjemenkama i mozzarellom

  • zarolana pita sa sirom

    Rolana pita sa sirom

  • peciva s ostatkom pire krumpira

    Mekana peciva s ostatkom pire krumpira

  • pita muffin

    Pita muffini

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *