Pileće enchilade u crvenom kremastom umaku

2017-06-12
  • Količina : 6 većih tortilja
  • Priprema : 30m
  • Kuhanje : 60m
  • Spremno za : 1:30 h

Jedno od onih jela koja lako pripremite i dan ranije pa ga samo završite na dan kad očekujete goste. Tortilje možete puniti unaprijed i staviti u frižider do drugog dana ili zamrznuti pa pripremiti kad vam odgovara… 

Sastojci

  • 2 filea pilećih prsa
  • 1 pileća kocka za juhu
  • 200 gr sira (cheddar, gauda)
  • 200 gr kukuruza iz limenke
  • 1 paprika
  • 1 luk
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 žličica kumina
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • 1 limenka pelata
  • 1/2 - 1 žličica čilija (po želji)
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1 žlica listova korijandera
  • 3 žlice maslaca
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 6 većih ili 8 manjih tortilja

Postupak

Korak1

Svaki pileći file prerežite na pola da se brže skuha. Prelijte ih hladnom vodom, malo posolite i popaprite i dodajte kocku za juhu. Stavite na vatru pa kad zakipi kuhajte oko 20-30 minuta na srednjoj vatri.

Korak2

Piletinu ocijedite i sitno narežite, a temeljac ostavite - trebat će vam za umak.

Korak3

Sitno nasjeckajte luk, pa polovicu pomiješajte s kukuruzom, piletinom, 3/4 ribanog sira i svježom paprikom rezanom na trakice. Začinite s kuminom i mljevenom paprikom pa sve dobro pomiješajte.

Korak4

Svaku tortilju malo zagrijete na tavici kako bi bila elastičnija. Punite ih smjesom i rolajte.

Korak5

Za umak pripremite dvije posude. U prvoj na malo ulja dinstajte onu polovicu luka koja vam je ostala, sitno sjeckani češnjak i čili. Kad luk omekša dodajte limenku sjeckanih pelata (sa tekućinom u kojem su bili) i korijander. Kuhajte 10-ak minuta pa usitnite štapnim mikserom.

Korak6

U drugu posudu stavite grijati maslac pa kad se otopi, na njemu popržite brašno kao kad radite bechamel umak. Ulijte oko 4 dcl temeljca u kojem se kuhala piletina i dobro miješajte pjenjačom kako ne bi imali grudica. Kuhajte dok se umak ne zgusne pa ga pomiješajte s onim prethodno pripremljenim umakom od rajčice.

Korak7

U vatrostalnu posudu na dno stavite sloj umaka pa na njega slažete punjene tortilje. Sve bogato zalijte ostatkom umaka i posipajte sirom. Pecite 25 minuta prekriveno folijom na 170 stupnjeva. Zatim maknite foliju i zapecite još 10 minuta.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.946

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak