Pileći bataci u slasnoj marinadi

2014-05-08
  • Porcija : 2
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 60m
  • Spremno za : 1:15 h

Dakle, pronašao sam omiljenu marinadu za pileće batke… Četiri naoko nespojiva okusa – soja sos, limun, med i češnjak… Jednostavno perfektno… I uz to pire krumpir… Navodno se radi o australskom receptu, ali ako i nije, koga briga :)

Sastojci

  • 4 pileća batka
  • 5 žlica soja sosa
  • 2 žlice meda
  • sok 1 limuna
  • 2 češnja češnjaka (sitno sjeckanog ili protisnutog)

Postupak

Korak1

Dobro pomiješajte soja sos, med i limunov sok pa na kraju dodajte sitno sjeckani ili protisnuti češnjak.

Korak2

Pileće batke na par mjesta prerežite do kosti kako bi se dobro "nasaftali" marinadom i ravnomjerno spekli (vidi sliku)

Korak3

Malo marinade uspite u posudu za pečenje pa na nju složite batke. Ostatak marinade prelijte preko njih i dobro utrljajte u proreze. Stavite peći na 180 stupnjeva pola sata prekriveno folijom. Maknite foliju pa pecite još 15 minuta

Korak4

Okrenite batke na drugu stranu, žlicom prelijevajte marinadu iz posude preko njih i pecite još 15-ak minuta.

Poslužite uz pire krumpir

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.864

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    271,5 kcl
  • Bjelančevine

    35,9 gr
  • Ugljikohidrati

    19,5 gr
  • Masti

    5,1 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *