Pileći ragu bianco s pennama

2015-05-27
ragu bianco
  • Porcija : 4
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 45m
  • Spremno za : 60m

Prema receptu talijanskog tv chefa Gennara, napravio sam ovaj “ragu bianco”. Kako sam Gennaro kaže, zašto bianco? Zato što nema dodataka rajčice. Ali zato ima puno raznih mediteranskih okusa… Za ovo jelo možete koristiti pileća prsa, ali je puno ukusnije ako miješate pileće tamno (batak, dobatak) i bijelo meso (prsa).

Sastojci

  • 2 mrkve
  • 1 stabljika celera
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • cca 500 gr otkoštenog pilećeg mesa
  • 2 lovorova lista
  • 4-5 grančica majčine dušice (ili pola žličice suhe)
  • 1,5 dcl bijelog vina
  • 3 dcl pilećeg temeljca (ili kocka za juhu i voda)
  • 5-6 listova bosiljka
  • 50 gr parmezana
  • 400 gr tjestenine penne
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Postupak

Korak1

Na malo maslinovog ulja stavite dinstati sitno sjeckano povrće (luk, mrkvu i celer). Dodajte cijeli češanj češnjaka (ne morate ga istiskivati, kasnije ćete ga izvaditi), majčinu dušicu i lovorove listove (njih prepolovite da puste jače okus). Nakon par minuta dodajte i jako sitno sjeckano pileće meso (možete koristiti i mljeveno, ali draže mi je kad se osjete komadići).

Korak2

Nakon 5 minuta zalijte bijelim vinom i pustite na jakoj vatri da zakipi i da alkohol ispari. Posolite, popaprite i zalijte pilećim temeljcom.

Korak3

Poklopljeno kuhajte na slabijoj vatri 30-ak minuta. Ako vam se čini da ima previše tekućine, zadnjih par minuta otklopite i pojačajte vatru. Pazite da ipak ostane nešto tekućine pa maknite s vatre. Izvadite grančice majčine dušice (ako ste koristili svježu), češnjak i lovor pa dodajte sjeckani svježi bosiljak.

Korak4

Penne skuhajte prema uputama na pakiranju (oko 10 minuta). Prebacite ih u ragu i sve dobro pomiješajte. Posipajte parmezanom i još jednom pomiješajte.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.240

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *