Piletina Kijev

2016-06-22
piletina kijev
  • Porcija : 2
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 30m
  • Spremno za : 2:00 h

Iako je zapravo prvi put napravljeno u Moskvi, ovo je jelo zbog Kijeva u imenu postalo jedno od najpoznatijih i u svijetu najraširenijih ukrajinskih jela. Zanimljivo je da je upravo to jelo postalo prvo gotovo jelo kojeg ste mogli kupiti u britanskoj trgovačkoj kući Marks & Spencer.

Sastojci

  • 100 gr maslaca sobne temperature
  • 2 žlice peršinovog lista
  • 1-2 češnja češnjaka
  • korica 1 limuna
  • sol, papar
  • 2 veća pileća filea
  • glatko brašno
  • 1 jaje
  • krušne mrvice
  • ulje za prženje

Postupak

Korak1

U mekani maslac umiješajte peršinov list, protisnuti češnjak, limunovu koricu i sol i papar. Količina pojedinih začina ovisi samo o vama i vašim preferencijama. Prebacite začinjeni maslac na prozirnu foliju, formirajte "kobasu" i dobro zamotajte pa stavite u škrinju da se stisne.

Korak2

Napravite "džep" u pilećem fileu pa u njega stavite komadiće začinjenog maslaca. Zatvorite "džep" pa uvaljajte file u brašno, zatim u lagano izmućeno jaje i na kraju u krušne mrvice.

Korak3

Pecite ih na vrućem ulju u tavici cca 5 minuta sa svake strane dok ne dobiju hrskavu koricu. Zatim ih prebacite u lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva cca 20-ak minuta.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.223

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak