Piletina marinirana u tequilli i limeti

2017-08-22
piletina u tequilli i limeti s meksickom rizom
  • Porcija : 2
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 40m
  • Spremno za : 60m

Neki put piletina zna biti “dosadna”… Pa da takva ne bude, brinu se razne marinade i umaci… Večeras je na redu bila meksička varijanta s tequillom i limetom. Jednostavno, a ukusno… I uz to kao prilog – meksička riža… Možete koristiti pileći file kao ja, ali i cijela pileća prsa (s kožom) ili otkoštene ili cijele batke.. 

Sastojci

  • oko 500 gr piletine
  • 2 žlice ulja
  • 0,5 dcl tequille
  • sok 1 limete
  • malo kajenskog papra (ljutina po želji)
  • 1/2 žličice soli i papra
  • 1/2 žličice kumina
  • 1 žlica svježeg korijandera (ili 1 žličica suhog)

Postupak

Korak1

Napravite marinadu od ulja, tequille, soka limete, kajenskog papra, soli, papra, kumina i korijandera. Sve pomiješajte pa dobro utrljajte u piletinu i ostavite da se marinira minimalno 15 minuta, a optimalno 2 sata.

Korak2

Izvadite piletinu iz marinade pa pecite na tavici dok ne porumeni (cca 5 minuta sa svake strane). Zatim prebacite u lim za pečenje i pecite u pećnici na 210 stupnjeva 15-20 minuta.

Korak3

Poslužite uz meksičku rižu.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

984

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak