Piletina tricolore

2017-06-07
Piletina tricolore
  • Porcija : 2
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 30m
  • Spremno za : 40m

Naravno, ova je piletina inspirirana bojama talijanske zastave… Crvena rajčica, bijela mozzarella i u mom slučaju zelena paprika koju po želji lako zamijenite bosiljkom ili špinatom… 

Sastojci

  • 2 pileća filea
  • mozzarella
  • 1 rajčica
  • 1 zelena paprika
  • bosiljak (ja sam imao samo suhi)
  • sol, papar
  • maslinovo ulje

Postupak

Korak1

Oštrim nožem režite pileće filee po širini, od vrha pa do cca pola centimetra od dna. Važno je da ne prerežete preduboko jer će vam se - a) file raspasti i b) nadjev iscuriti.

Korak2

U dobivene proreze slažite komadiće paprike, mozzarelle i rajčice. Meso prebacite u lim za pečenje (na pek papir), prelijte s malo maslinovog ulja pa posolite, popaprite i posipajte listićima bosiljka.

Korak3

Pecite na 200 stupnjeva otprilike 20-25 minuta.

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

421

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak