Piletina u đumbiru i limunskoj travi

2014-04-09
Piletina u dumbiru i limunskoj travi
  • Porcija : 4
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 30m

Malo neuobičajeni, orijentalni okus piletine… Slatko-ljuta mekana piletina… Jednostavno, brzo i ukusno, pa neću trošiti niti previše riječi nego odmah prijeći na recept…

Sastojci

  • 4 manja pileća filea
  • 1 žlica limunske trave
  • 1 žlica sitno ribanog đumbira
  • malo masllinovog ulja
  • 1 pileća kocka
  • 1 žlica gustina
  • sol, papar

Postupak

Korak1

Lagano istucite pileći file pa ga posolite i popaprite. Stavite ga peći na maslinovo ulje nekoliko minuta sa svake strane, pa ga izvadite sa strane

Korak2

Kocku za juhu pomiješajte s pola litre vruće vode.

Korak3

Na ulje na kojem se pekla piletina stavite đumbir i limunsku travu. Dodajte i pola količine pilećeg temeljca i pustite da se lagano krčka.

Korak4

U drugu polovicu pilećeg temeljca dodajte gustin i dobro pomiješajte da ne bude grudica. Dodajte đumbiru, limunskoj travi i prvom dijelu temeljca.

Korak5

Kuhajte umak nekoliko minuta dok se ne zgusne pa vratite meso i kuhajte još 10-15 minuta

Servirajte uz tjesteninu ili rižu te preostali umak.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.187

Moglo bi vas zanimati:
  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • birzi vocni desert u casi

    Brzi voćni desert u čaši

  • brza savijaca s jabukama i bademima

    Brza savijača s jabukama i bademima

  • slozenac s porilukom piletinom i krumpirom

    Složenac s porilukom, piletinom i krumpirom

  • Piletina s povrcem u curry umaku

    Piletina s povrćem u curry umaku

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    187,13 kcl
  • Bjelančevine

    24,1 gr
  • Ugljikohidrati

    2,83 gr
  • Masti

    9,2 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *