Piletina u umaku od paprika i sira

2015-03-14
piletina s paprikom i sirom
  • Porcija : 4
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 40m

Evo jedne nove ideje za one kojima su obična pileća prsa predosadna :) Kod ovog je jela zgodno to da ga možete pripremiti unaprijed i servirati u malim keramičkim posudama koje ćete samo zagrijati na 10-15 minuta prije posluživanja.

Sastojci

  • 2 veća ili 4 manja pileća filea
  • sol, papar, crvena paprika
  • malo ulja
  • 3 paprike (crvena, žuta i zelena)
  • 2 mlada luka
  • žlica peršinovog lista
  • 250 gr camemberta
  • 100 gr ementalera ili gaude
  • 1 dcl bijelog vina
  • mljevena crvena paprika

Postupak

Korak1

Paprike i mladi luk sitno nasjeckajte pa stavite dinstati na malo ulja. Nakon 10-ak minuta zalijte bijelim vinom.

Korak2

Camembertu odstranite koru (neće se rastopiti, inače je jestiva), narežite na kockice i dodajte paprikama i vinu. Miješajte dok se ne rastopi i lijepo sjedini s paprikama pa dodajte i ribani ementaler. Posipajte peršinovim listom i začinite po želji.

Korak3

Pileća prsa narežite na trake ili kockice pa začinite solju, paprom i crvenom paprikom. Stavite ih pržiti na malo ulja (10-ak minuta).

Korak4

Piletinu složite na dno vatrostalne ili keramičke posude pa prelijte umakom i posipajte s malo crvene paprike i peršinovog lista. Zapecite u pećnici na 180 stupnjeva 10-15 minuta. Uz ovo jelo super paše riža (ja sam koristio smjesu tri riže - integralne, crvene i crne)

 

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.229

Moglo bi vas zanimati:
  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem