Piletina u umaku s paprikom i krem sirom

2017-10-18
piletina u kremastom umaku s paprikom
  • Porcija : 4
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 30m
  • Spremno za : 40m

Evo jedne ideje kako malo promijeniti uobičajena jela s plećim fileom.- da nisu stalno ista… U ovom mom slučaju sam poslužio s tjesteninom, ali super paše i uz rižu (pa i krumpir ako je nekom tako draže) :)

A cijeli proces je vrlo jednostavan… Malo prepržite piletinu, zatim razno povrće, podlijete temeljcem, dodate krem sir i vratite piletinu… I to je to

Sastojci

  • 2 pileća filea
  • 2 žlice maslaca
  • 1 luk
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 2 paprike
  • malo čilija po želji
  • 3-4 dcl pilećeg temeljca
  • 200 gr krem sira
  • sjeckani peršin
  • sol, papar, crvena paprika

Postupak

Korak1

Pileće meso narežite na trakice (jedan file na 4-5 komada) pa začinite solju, paprom i crvenom paprikom. Pecite na rastopljenom maslacu nekoliko minuta sa svake strane. Maknite piletinu sa strane.

Korak2

Na istoj tavi popržite sitno sjeckani luk, češnjak i paprike. Dodajte čilija po vlastitoj želji. Kad osjetite fini miris povrća (nakon par minuta) dodajte pileći temeljac i krem sir. Pomiješajte da se sve sjedini i vratite piletinu. Kuhajte dodatnih 10-ak minuta.

Korak3

Poslužite po želji uz tjesteninu ili rižu.

 

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

190

Moglo bi vas zanimati:
  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem