Piroške s ostatkom pire krumpira

2016-03-25
  • Količina : 8
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 35m

Vjerojatno se i vama dešavalo da skuhate previše pire krumpira, pa drugi dan (ili navečer) razmišljate što s njim… Ima more recepata za njoke ili krokete, a ako ste se i njih zasitili, evo jednog za prefine mekane piroške…

Puniti ih možete feta sirom (kao ja), šunkom, sirom ili nečim četvrtim…

Sastojci

  • 250 gr glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra (po želji)
  • 100 gr maslaca
  • 250 gr hladnog pire krumpira
  • 1 jaje + 1 žumanjak za premaz

Postupak

Korak1

U posudu prosijati glatko brašno s praškom za pecivo pa dodati sol, papar i naribani hladni maslac. Umiješati pire krumpir i jedno jaje pa od svega zamijesiti tijesto. Ovisno o tome kakav je bio pire krumpir, možete dodati još malo brašna ako vidite da se tijesto ne da zamijesiti.

Korak2

Razvaljajte tijesto u oblik pravokutnika pa režite na manje pravokutnike. Punite ih nadjevom po želji i zarolajte u oblik piroški.

Korak3

Na lim za pečenje stavite pek papir pa na njega slažite piroške spojem prema dolje. Premažite razmućenim žumanjkom kojem ste dodali malo soli. Pecite 20 minuta na 200 stupnjeva (ili dok ne porumene).

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

2.257

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • kruh s bucinim sjemenkama i mozzarellom

    Kruh s bučinim sjemenkama i mozzarellom

  • zarolana pita sa sirom

    Rolana pita sa sirom

  • peciva s ostatkom pire krumpira

    Mekana peciva s ostatkom pire krumpira

  • pita muffin

    Pita muffini