Pogačice s fetom

2014-03-18
  • Količina : 8 pogačica
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 15m
  • Spremno za : 2:00 h

Kad sam prvi put napravio slance po ovom receptu, bio sam siguran da će to tijesto poslužiti svrsi i u još nekim receptima… Pa sam ga ovaj put punio s feta sirom… Siguran sam da (kao i uvijek u kuhinji) vaša mašta može pronaći još mali milijun raznoraznih nadjeva :)

Sastojci

  • 500 gr glatkog brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 1 suhi kvasac
  • 1/2 dcl ulja
  • 1/2 šalice kiselog vrhnja
  • 2,6 dcl mlake vode
  • 150 gr feta sira
  • 1 žumanjak
  • malo sezama

Postupak

Korak1

Brašno pomiješati s kvascem, dodati sol, šećer, vrhnje, ulje. Postupno dodavati vodu i umijesiti glatko tijesto. Ostaviti da se diže oko 30-40 minuta na toplijem mjestu, pokriveno plastičnom folijom ili platnenom krpom

Korak2

Dignuto tijesto podijeliti na 4 dijela. Svaki dio bacati (oko 10 puta) s visine u radnu podlogu. Bacanjem tijesta se postiže mekoća i lakoća tijesta

Korak3

Svaki dio podijeliti još na pola da dobijete 8 komada tijesta podjednake veličine. Od svakog dijela formirati lopticu, razvaljati ju i puniti feta sirom. Oblikovati pogačice i slagati ih na lim za pečenje. Ostaviti ih da se dižu još 20-ak minuta

Korak4

Premazati ih razmućenim žumanjkom i posipati s malo sezama

Korak5

Peći 15 minuta na 200°C

Tagovi:, , Sastojci:
Prosječna ocjena člana

(4 / 5)

4 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.107

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • kruh s bucinim sjemenkama i mozzarellom

    Kruh s bučinim sjemenkama i mozzarellom

  • zarolana pita sa sirom

    Rolana pita sa sirom

  • peciva s ostatkom pire krumpira

    Mekana peciva s ostatkom pire krumpira

  • pita muffin

    Pita muffini

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    342,29 kcl
  • Bjelančevine

    10,92 gr
  • Ugljikohidrati

    45,61 gr
  • Masti

    12,93 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *