Pohani bakalar na drugačiji način

2014-04-14
Pohani bakalar na drugaciji nacin
  • Porcija : 4
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 15m
  • Spremno za : 25m

Volim okus pohanog mesa i onu hrskavu koricu… Ali ne volim silno ulje koje ono pokupi… A nije ni zdravo… Pa inspiriran “pohanom” piletonom Donne Hay, odlučio sam napraviti nešto slično s finom bijelom ribom… 

Sastojci

  • 400 gr filea bakalara
  • 1 žličica senfa
  • 2 žlice rastopljenog maslaca
  • 1 žlica limunovog soka
  • sol, papar
  • 1 žličica suhog bosiljka
  • 1 žličica suhog peršinovog lista
  • 1/2 žličice kopra
  • 1 češanj češnjaka (protisnuti)
  • 5-6 krekera
  • maslinovo ulje

Postupak

Korak1

Lim za pečenje premazati s malo maslinovog ulja pa na njega slagati šnite bakalara (kožicom prema dolje)

Korak2

Krekere nadrobiti (ne mora biti najsitnije, može ostati i malo krupnijih komadića - bit će hrskavije) pa pomiješati s ostalim sastojcima. Dobivenu smjesu rasporediti po šnitama bakalara.

Korak3

Peći 15-ak minuta na 180°C.

Poslužiti možete s pečenim krumpirom ili povrćem na maslacu ili…

Tip recepta: Tagovi:, , Sastojci:
Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.003

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • birzi vocni desert u casi

    Brzi voćni desert u čaši

  • brza savijaca s jabukama i bademima

    Brza savijača s jabukama i bademima

  • kruh s bucinim sjemenkama i mozzarellom

    Kruh s bučinim sjemenkama i mozzarellom

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    203,10 kcl
  • Bjelančevine

    20,10 gr
  • Ugljikohidrati

    14,80 gr
  • Masti

    17,13 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *