Poljska Mizeria

2016-06-27
mizeria
  • Porcija : 2
  • Priprema : 5m
  • Spremno za : 45m

Ova poljska salata, iako nosi ime Mizeria, zbilja nije nimalo mizerna. Ta mizerija iz imena dolazi iz prošlosti, jer se smatrala hranom siromašnih i sluga… Ipak, danas pristojno ohlađena donosi osvježenje u ove tople i sparne dane, i siguran sam čini vas manje mizernima…

Postoje neka istraživanja (koja trenutno ne mogu naći), a koja kažu da je unutrašnjost krastavca, zbog velike količine vode, i do 10-ak stupnjeva hladnija nego okolina. To je vjerojatno jedan od razloga zašto nam to povrće ljeti savršeno odgovara…

Sastojci

  • 1 veliki ili 2 manja krastavca
  • 2 dcl kiselog vrhnja
  • žličica soli
  • žličica octa
  • sjeckani kopar

Postupak

Korak1

Krastavac fino narežite ili naribajte pa ga stavite u cjedilo i posolite. Ostavite ga 20-ak minuta. Sol će izvući višak vlage iz krastavaca. Zatim rukama još malo zgnječite da sva voda iscuri.

Korak2

Napravite dresing od vrhnja, octa i kopra pa dobro umiješajte krastavce. Ostavite salatu da se dobro ohladi bar 15-ak minuta

Skini recept u PDFu

Tip recepta: Tagovi:, , Sastojci:, , ,
Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.199

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak