Portugalska juha s keljom (Caldo verde)

2016-07-10
Caldo Verde
  • Porcija : 4
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 35m
  • Spremno za : 45m

Caldo Verde je juha koja korijene vuče sa sjevera Portugala, ali se u međuvremenu raširila diljem zemlje kao svojevrsni specijalitet. Posebno ju začinjava linguiça – portugalska začinjena kobasica, a kako je vjerojatno nemate pri ruci, dobro dođe slična – choriço ili bilo koja dobro začinjena kobasica koja vam se nađe pri ruci…

Sastojci

  • maslinovo ulje
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 krumpira
  • 1/2 glavice (500 gr kelja)
  • 2 začinjene kobasice
  • sol, papar

Postupak

Korak1

Na malo maslinovog ulja dinstajte sjeckani luk i češnjak par minuta dok ne omekša. Dodajte oguljen i na kockice narezan krumpir i pržite sve nekoliko minuta. Posolite i popaprite.

Korak2

Dodajte otprilike 1 litru vode i kuhajte 20 minuta, tj. dok krumpir ne bude kuhan. U međuvremenu narežite kobasicu (ogulite ako je potrebno) i pecite u tavi.

Korak3

Kad je krumpir kuhan, juhu usitnite štapnim mikserom pa vratite na vatru. Dodajte pečene kolutove kobasice i kelj kojeg ste narezali na tanke trakice. Kuhajte sve još 5 minuta.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.291

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak