Portugalska teletina s lukom (Bifes de cebolada)

2016-06-27
teletina s lukom
  • Porcija : 4
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 25m
  • Spremno za : 30m

Ovaj način pripreme teletinu obogaćuje finim okusima luka i rajčice. 

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice maslaca
  • 2 luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 teleća odreska
  • sol, papar
  • 200 gr sjeckanih pelata

Postupak

Korak1

Na vatri ugrijte maslinovo ulje i maslac pa ubacite luk sjeckan na trakice. Dinstajte dok luk ne omekša pa protisnite i češnjak.

Korak2

Dodajte odreske pa sve posolite i popaprite. Pokrijte posudu i pustite da se krčka na laganoj vatri. Povremeno promiješajte i okrenite odreske. Pazite da vam luk ne zagori, ako počne dodajte malo vode.

Korak3

Pred kraj kuhanja dodajte sjeckane pelate i kuhajte još 5 minuta.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

935

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak