Povrće i gamberi u curry umaku

2017-05-15
povrce i gamberi u curry umaku
  • Porcija : 4
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 15m
  • Spremno za : 30m

Iako je curry tradicionalno indijsko jelo, diljem svijeta je možda i poznatiji curry prah – začinska mješavina čiji su osnovni sastojci korijander, kurkuma koja mu daje prepoznatljivu žutu boju i piskavica, a ovisno o recepturi može sadržavati i na desetke drugih začina. Ovo je jelo zapravo jedna prilagođena tajlandska verzija korištenja curry praha u jelima iz woka. Iako sam koristio gambere, na jednak način možete koristiti i piletinu narezanu na komadiće veličine zalogaja.

Sastojci

  • 250 gr očišćenih gambera ili kozica
  • 2 žlice oyster sosa
  • 4-5 žlica soja sosa
  • 4-5 žlica ulja (od kikirikija idealno, ali poslužit će i biljno)
  • 1 protisnuti češanj češnjaka
  • malo soli i papra
  • 200 gr šampinjona
  • 1 luk
  • 2 šarene papike
  • 1 mrkva
  • 1 žlica curry praha
  • 1 mladi luk
  • listovi korijandera

Postupak

Korak1

Očišćene gambere stavite marinirati s protisnutim češnjakom, 2 žlice oyster sosa, 2 žlice soja sosa, 2 žlice ulja te malo soli i papra.

Korak2

U vrući wok ulijte malo ulja pa popržite sjeckane šampinjone. Zatim dodajte sitno sjeckani luk i na trakice rezane paprike i mrkvu. Sve posipajte curry prahom i pržite nekoliko minuta.

Korak3

Dodajte ocijeđene kozice pa nakon 2-3 minute prelijte marinadom u kojoj su kozice bile i po želji dodajte još koju žlicu soja sosa. Ako volite pikantniji okus, dodajte čili u prahu.

Korak4

Kad je jelo gotovo, maknite s vatre i dodajte sjeckani mladi luk i listove korijandera. Poslužite s rižom.

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

2.163

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak