Praline pasta

2017-06-20
  • Priprema : 15m
  • Spremno za : 1:15 h

Karamelizirani orašasti plodovi miksani u finu pastu mogu biti zgodna zamjena za nutellu ili neki drugi namaz, ali i sjajan dodatak kremama za vaše kolače… Jedno od najpoznatijih jela u kojima se koristi je francuski kolač Paris-Brest… 

Sastojci

  • 120 gr badema
  • 80 gr lješnjaka
  • 210 gr šećera
  • prstohvat soli

Postupak

Korak1

Lješnjake i bademe tostirajte nekoliko minuta na tavici ili u pećnici na 190 stupnjeva. Pomoću kuhinjske krpe sastružite kožicu s lješnjaka (na bademima će vjerojatno ostati, ali to nije problem).

Korak2

U tavicu stavite oko 2/3 šećera pa karamelizirajte. Kad poprimi smeđu boju dodajte ostatak šećera i sve miješajte dok ne dobijete jednaku smjesu. Ubacite tostirane lješnjake i bademe. Prebacite sve na pek papir na limu, poravnajte da dobijete tanku ploču i ohladite.

Korak3

Kad se sve ohladi natrgajte na komadiće i dobro izblendajte. Prvo će nastati mrvice, a vi i dalje blendajte dok mrvice ne postanu pasta.

Tip recepta: Tagovi:, , , Sastojci:, ,
Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

2.055

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem