Vijetnamske proljetne rolice s lososom

2014-05-01
  • Količina : 12 rolica
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 10m
  • Spremno za : 30m

A nakon vijetnamskih proljetnih rolica s kozicama, stiže i druga verzija – s lososom, šampinjonima i povrćem… I naravno, i uz ove rolice ide neizostavni slatko kiseli umak

Sastojci

  • rižin papir (12 komada)
  • 100 gr rižinih rezanaca
  • 200 gr dimljenog lososa
  • 200 gr šampinjona
  • 1 tikvica (narezana na tanke trakice)
  • 2 mrkve (narezane na tanke trakice)
  • nekoliko listova kupusa (rezanog na trakice ili ribanog)
  • malo ulja
  • 2 žlice soja sosa

Postupak

Korak1

Sve povrće i losos narežite na jednake trakice, a šampinjone na listiće.

Korak2

U woku, na malo ulja pržite šampinjone. Kad ispuste vodu dodajte mrkvu, tikvice i kupus pa začinite soja sosom. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.

Korak3

Rižine rezance prelijte s kipućom vodom i ostavite nekoliko minuta da opuste. Procijedite.

Korak4

Svaki list rižinog papira potopite u toploj vodi 10 sekundi da omekani. Stavite na dasku ili stol te punite. Prvo stavite rižine rezance, na njih losos pa smjesu povrća i šampinjona i rolajte.

Korak5

Rolice se ne kuhaju ni ne peku!

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 2
Ocijeni ovaj recept

2 ljudi ocijenilo recept

1.871

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    82,34 kcl
  • Bjelančevine

    5,23 gr
  • Ugljikohidrati

    9,42 gr
  • Masti

    2,8 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *