Puding od riže s preljevom od jagoda

2016-05-28
puding od rize s preljevom od jagoda
  • Porcija : 4
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 50m
  • Spremno za : 4:00 h

Iako sam  mislio da nisam baš ljubitelj ovog tipa deserta (s rižom), u jednom sam restoranu probao ovo i ugodno se iznenadio. Zato sam se išao kod kuće malo poigrati i došao sam do vrlo sličnog (gotovo identičnog) jela… Pa ga dijelim s vama…

U toj restoranskoj verziji je još na vrh išao šlag s mentom pa ga možete i vi staviti ako vam je gušt. Meni je ovaj proljetni okus vanilije i jagoda bio dovoljan.

Sastojci

  • oko 100 gr riže okruglog zrna
  • oko 4-5 dcl mlijeka
  • 1+1 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer ili vanilija
  • prstohvat soli
  • oko 250 gr jagoda
  • sok pola limuna

Postupak

Korak1

Rižu prvo kuhajte oko 2 minute u kipućoj vodi pa ju procijedite (nemojte ju dodatno ispirati, samo procijedite od vode u kojoj se kuhala).

Korak2

U posudu stavite oko 2,5 dcl hladnog mlijeka, 1 žlicu šećera, vaniliju, prstohvat soli i rižu. Kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta uz samo povremeno miješanje da se riža ne primi. Preostalo mlijeko dodajte kao kad kuhate rižoto - kad vidite da ga je riža popila i da je "na suhom".

Korak3

Za preljev od jagoda kuhajte jagode, 1 žlicu šećera i limunov sok dok se jagode ne počnu raspadati.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.011

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem